nieuws

Bejaarde anderhalf uur opgesloten in Lidl

Branche & Bedrijf 2270

Bejaarde anderhalf uur opgesloten in Lidl
Foto: Shutterstock

DELFZIJL – De 75-jarige scootmobielrijder Ronald Visser heeft op Koningsdag anderhalf uur opgesloten gezeten in het filiaal van Lidl in Delfzijl.

De man raakte opgesloten toen de winkel sloot en de medewerkers hem over het hoofd zagen. Visser zelf had ook niets in de gaten, hij wist niet dat de winkel op Koningsdag twee uur eerder dicht zou gaan dan normaal. Dat meldt regionale omroep RTV Noord.

Snel even naar Lidl

Visser moest van zijn vrouw nog even snel een boodschap doen bij de Lidl. Nietsvermoedend reed hij even voor 18.00 uur het Lidl-filiaal binnen zonder in de gaten te hebben dat de winkel snel zal sluiten. Normaal gesproken is die tot 20.00 uur open. ‘Ik dacht dat ik nog ruim de tijd had.’ Terwijl hij zijn boodschappen deed, ging ineens het licht uit. Dat wekte nog geen argwaan bij hem, Visser dacht aan een stroomstoring. Dat komt wel vaker voor. Toen hij echter bij de kassa’s kwam, was er niemand meer. Visser toeterde met zijn scootmobiel en klopte op de deur van het kantoor. Niemand deed open. Toen hij naar de uitgang reed, ging het alarm af. ‘Ik stopte papieren zakdoekjes in mijn oren om het lawaai dragelijk te maken’, aldus Visser tegen de regionale zender.

Benauwde momenten voor hartpatiënt

De hartpatiënt maakte benauwde momenten mee. Hij kreeg twee keer last van zijn hart. ‘Ik was mijn mobieltje vergeten, maar gelukkig had ik mijn medicijnen wel bij me. Die kon ik gelijk gebruiken.’ De politie, die op het alarm afkwam, kon hem niet uit de winkel bevrijden. Uiteindelijk bracht een beveiligingsbedrijf, dat met een sleutel kwam, uitkomst. Zijn vrouw, die zich ongerust maakte, kreeg een telefoontje van de politie, die meldde dat haar man zat opgesloten. Niet in de cel, maar in de supermarkt. ‘Maakt u zich geen zorgen, hij komt straks weer thuis.’ Anderhalf uur later reed Visser onder politiebegeleiding weer naar huis.

Excuses Lidl en boodschappen

Een leidinggevende van het filiaal zegt het erg vervelend te vinden dat ze Visser over het hoofd hebben gezien. ‘Dit is mij in 17 jaar tijd niet overkomen. Daar heb ik echt slapeloze nachten van gehad, ik vind het heel erg.’ Hij heeft persoonlijk, met een bos bloemen en een volle boodschappentas, excuses aangeboden. Voor Visser is de kous daarmee af. ‘Daarmee hebben ze het voor ons meer dan goed gemaakt.’

 

Reageer op dit artikel