nieuws

AH ontkent vertrek uit Nuenens winkelcentrum

Branche & Bedrijf 2766

AH ontkent vertrek uit Nuenens winkelcentrum
Winkelcentrum Kernkwartier. Foto: Google Streetview

NUENEN – Albert Heijn ontkent te vertrekken en plaats te maken voor Lidl in winkelcentrum Kernkwartier in Nuenen zoals eerder door Brabantse media is gemeld.

De ontkenning van Albert Heijn volgt op uitspraken van de eigenaar van het winkelcentrum. Die zei in Brabantse media dat het supermarktpand waar de AH is gevestigd aan Lidl verhuurd gaat worden. Ook Lidl bevestigde het bericht dat de  discounter de plaats van AH zou innemen.

AH verbaasd

Volgens een AH-woordvoerder herkennen ze zich bij de marktleider echter niet in die uitspraken en zijn ze er uitermate verbaasd over, meldt het Eindhovens Dagblad. ‘Het is inderdaad apart dat de eigenaar van het winkelcentrum zegt dat ons filiaal dichtgaat. Wij kijken altijd kritisch naar onze winkels, maar er zijn geen plannen om te vertrekken uit het Kernkwartier. Mochten er in de nabije toekomst plannen zijn voor dit filiaal zullen we dit uiteraard delen.’ AH heeft nog een andere, grotere vestiging, in de Brabantse plaats.

Verwarring onder personeel en klanten

De ontkenning veroorzaakt complete verwarring onder het personeel en de klanten van het AH-filiaal. Volgens het Eindhovens Dagblad reageerde de bedrijfsleider van de vestiging vorige week ook al verbaasd toen de eigenaar van het winkelcentrum, verhuurder en projectontwikkelaar Jack Aldenhoven (Ban Bouw), het vertrek van AH aankondigde. Ze wilde toen echter geen vragen beantwoorden van de krant en verwees naar het hoofdkantoor. Eind maart zou er ook al een bijeenkomst zijn geweest voor de medewerkers van het AH-filiaal. Die ging daar zelfs eerder voor dicht. Wat er op die bijeenkomst is gezegd, is volgens de krant niet duidelijk. Wel zou er  in een groepsapp voor het personeel zijn gesproken over een mogelijke sluiting.

Deal AH en Lidl

Volgens de krant is onduidelijk wat er achter de schermen speelt. Volgens Aldenhoven zou het vertrek van AH voortkomen uit onderhandelingen tussen ‘Zaandam’ en Lidl over geschikte locaties voor beide partijen. Lidl wil niets zeggen over een eventuele deal met AH, maar bevestigt wel de komst naar Nuenen. En zegt daarvoor de locatie van AH over te nemen. ‘Op dit moment zijn we aan het kijken hoe we de winkel zullen gaan inrichten en maken we plannen daarvoor’, is het enige dat de discounter wil zeggen.

Projectontwikkelaar blijft bij uitspraken

Projectontwikkelaar Aldenhoven blijft bij zijn uitspraken dat Lidl het huurcontract van AH overneemt. Lidl zou dan wel willen uitbreiden. Dat is volgens Aldenhoven mogelijk door de verhuizing van andere huurders en een kleine uitbreiding van het winkelcentrum dat wordt gerenoveerd. Het zou voor Lidl de eerste vestiging zijn in de plaats waar naast AH ook Aldi, Jumbo (2x) en Jan Linders zitten.

Reageer op dit artikel