nieuws

Supermarkten kunnen geen managers vinden

Branche & Bedrijf 12119

Supermarkten kunnen geen managers vinden

AMSTERDAM – Supermarkten hebben de grootste moeite om managers te vinden. Twee op de drie vacatures voor deze functie staat langer dan twee maanden open.

Dat baseert de Telegraaf op een analyse van vacaturesite Indeed. ‘Supermarktmanager’ is de moeilijkst te vervullen functie van het moment. Ook vulploegleiders zijn voor veel supers onvindbaar. Deze functie staat op de vierde plaats in de lijst met moeilijk te vinden medewerkers.

Supermarkt-carrière

Werkzoekenden hebben weinig interesse in de detailhandel. En dat terwijl er in deze sector dit jaar heel veel mensen worden gezocht. Onlangs lanceerde Albert Heijn nog een nieuwe carrièresite, waarop duidelijk de focus ligt op de doorgroeimogelijkheden in supermarkten.

Top 10

Dit jaar zijn er volgens het UWV naar schatting 1,2 miljoen vacatures in Nederland. Behalve naar managers en leiders in de detailhandel, zoeken bedrijven lang naar consultants op het gebied van business intelligence, techniek en IT en worden in de sector zorg en welzijn veel mensen gezocht. De tien lastigst te vinden medewerkers zijn momenteel:

  1. Supermarktmanager
  2. BI-consultant
  3. Brandwacht
  4. Vulploegleider
  5. Technisch consultant
  6. IT-consultant
  7. Thuishulp
  8. Servicemonteur koeltechniek
  9. Beginnend assistent accountant
  10. Senior business consultant
Reageer op dit artikel