nieuws

Supermarkt in Oldehove blijft toch open

Branche & Bedrijf 2252

Supermarkt in Oldehove blijft toch open
Attent Oldehove. Foto: Google Streetview

OLDEHOVE – Het Groningse dorp Oldehove behoudt toch zijn supermarkt. De eigenaar van het winkelpand heeft nieuwe uitbaters gevonden voor de winkel.

Dat meldt de lokale nieuwssite Het Westerkwartier. Aanvankelijk zag het er naar uit dat Oldehove per 1 juli aanstaande geen supermarkt meer zou hebben, aangezien de huidige exploitant Eric Brands er op die dag mee ophoudt.

Familie Telintel nieuwe uitbaters

Eerder al liet pandeigenaar Allert Riepma de deur op een kier voor een doorstart van de winkel. Nu heeft hij in de familie Telintel nieuwe uitbaters gevonden voor de winkel. Het echtpaar Wim en Petra Telintel zullen de winkel samen met dochter Annemarie voortzetten. Telintel geeft in gesprek met de lokale nieuwssite aan dat het een volwaardige supermarkt wordt met een nadruk op vers brood en agf. Het assortiment zal minder diep zijn dan nu het geval is.

‘Supermarkt mag niet ontbreken in Oldehove’

De supermarkt in Oldehove is nu nog Attent. Hoe de winkel na de overdracht verder gaat is onbekend, maar als Attent zal het niet zijn. Die formule is enkele maanden geleden officieel opgeheven. Wim Telintel geeft aan hoe dan ook vertrouwen te hebben in de levensvatbaarheid van de winkel. ‘Jarenlang woonden wij in Oldehove en we geloven dat hierin een boterham te verdienen valt. Als het in Ezinge en Noordhorn lukt een buurtsuper te runnen, moet dat in Oldehove toch ook kunnen? Alle voorzieningen zijn hier nog aanwezig. Dan mag een supermarkt niet ontbreken’, zegt hij tegen Het Westerkwartier. Waarschijnlijk vindt de heropening van de winkel plaats op 10 juli.

Reageer op dit artikel