nieuws

Schagen zegt ‘nee’ tegen komst Lidl

Branche & Bedrijf 3946

Schagen zegt ‘nee’ tegen komst Lidl
Foto: Shutterstock

SCHAGEN – De gemeente Schagen zegt definitief ‘nee’ tegen de komst van een vestiging van Lidl aan de Zuiderweg. Het college van burgemeester en wethouders wil wel met de discounter in gesprek blijven over een mogelijke andere locatie in het centrum van de plaats.

Dat meldt Noordhollands Dagblad. Lidl heeft op  dit moment nog geen vestiging in de plaats in Noord-Holland. De gemeente Schagen heeft vooral bezwaar tegen de locatie. Daar is weliswaar volgens het bestemmingsplan detailhandel toegestaan, maar dat zou in strijd zijn met de Provinciale Ruimtelijke Verordening. Daarom telt de bepaling in het bestemmingsplan niet en is de komst van Lidl naar de locatie aan de Zuiderweg niet mogelijk, aldus de gemeente.

Schagen verwacht ernstige verkeershinder

‘Het college kan en wil niet meewerken aan een afwijking van het bestemmingsplan. De ontsluiting van het perceel ligt erg ongelukkig, zodat ernstige verkeershinder op de Zuiderweg te verwachten valt indien daar een supermarkt wordt gevestigd. Daarnaast is het toestaan van een supermarkt op het perceel in strijd met zowel het gemeentelijke beleid als met het provinciale beleid en regelgeving omtrent detailhandel’, aldus de gemeente.

Gemeente wil in gesprek met Lidl

In Schagen zijn volgens Distrifood Dynamics op dit moment Albert Heijn, Aldi, Dekamarkt en drie vestigingen van Vomar. De gemeente Schagen wil graag met Lidl in gesprek over een locatie waar de discounter zich wel kan vestigen.

Reageer op dit artikel