nieuws

Rotterdamse Lidl wil dubbele oppervlakte

Branche & Bedrijf 3228

ROTTERDAM – Lidl wil zijn vestiging aan de Jacques Dutilhweg in Rotterdam verhuizen naar een ander winkelcentrum. Elders in de wijk wil de prijsvechter een twee keer zo grote winkel openen.

Rotterdamse Lidl wil dubbele oppervlakte

Dat meldt de Rotterdamse editie van AD vandaag. De prijsvechter heeft zijn oog laten vallen op een locatie in het winkelcentrum aan het Mia van IJperenplein, waar onder meer al een Albert Heijn gevestigd is. De huidige winkel is 762 vierkante meter groot, terwijl de nieuwe 1515 vierkante meter moet gaan omvatten, zo schrijft de krant.

Nog toestemming van verschillende instanties

Lidl moet nog van verschillende instanties toestemming krijgen voor de verhuisplannen.Niet alleen de gemeente Rotterdam moet de plannen goedkeuren, dat geldt ook voor de Metropoolregio Rotterdam/Den Haag. Daarnaast is aan de adviescommissie detailhandel van de provincie Zuid-Holland gevraagd om naar de plannen te kijken.

Aandacht voor pand dat achterblijft

Het regiobestuur is in eerste aanleg positief over de plannen van Lidl omdat hiermee het winkelcentrum aan het Mia van IJperenplein wordt versterkt. Er moet echter wel aandacht komen voor het pand dat door het vertrek van Lidl leeg komt te staan.

Reageer op dit artikel