nieuws

Picnic test ochtendbezorging in Leiden

Branche & Bedrijf 1684

Picnic test ochtendbezorging in Leiden

LEIDEN – Websuper Picnic bezorgt in Leiden ook ’s ochtends de boodschappen gratis thuis. Het gaat om een proef.

De ochtendbezorging vindt plaats tussen 8.00 en 12.00 uur. Het verse brood komt dan net uit de oven, schrijft Picnic in een persbericht. De pilot wordt de komende weken uitgebreid naar andere steden. ‘Sinds de start betrekken we onze klanten bij het beter maken van Picnic’, zegt medeoprichter Frederik Nieuwenhuys. ‘Het blijkt dat ook veel klanten de boodschappen graag in de ochtend bezorgd krijgen, dus daar gaan we nu gewoon mee beginnen, allereerst in Leiden.’

Extra bezorgronde

De elektrische bezorgwagens van Picnic beginnen normaal gesproken tussen 14.00 en 15.00 uur aan hun vaste bezorgrondes. Rond 22.00 uur krijgen de laatste klanten hun bestellingen afgeleverd. ‘Het is voor onze klanten inmiddels zó gewoon om hun boodschappen thuisbezorgd te krijgen, dat ze steeds vaker vragen of dat ook in de ochtend kan. Het vergde wat aanpassingen in ons logistieke proces, maar we zijn blij dat we aan deze behoefte kunnen gaan voldoen’, aldus Nieuwenhuys.

Picnic bezorgt ook op zondag

Begin dit jaar startte de websuper ook met bezorging op zondag in alle 70 plaatsen waar Picnic levert.

Reageer op dit artikel