nieuws

Picnic groeit van alle bedrijven het hardst

Branche & Bedrijf 3202

Picnic groeit van alle bedrijven het hardst

AMSTERDAM – Online supermarkt Picnic is het snelst groeiende bedrijf van Nederland. In drie jaar tijd steeg het aantal banen jaarlijks met 162 procent.

Picnic staat bovenaan de lijst van de 250 snelst groeiende ondernemingen die de Erasmus Universiteit Rotterdam samenstelde. Takeaway, moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, is de nummer 2 en Action staat op plek 4. Ook betaalplatform Adyen heeft de top 10 gehaald (9).

1697 extra banen bij Picnic

De Rotterdamse onderzoekers hebben de lijst samengesteld op basis van de procentuele en absolute groei van het aantal banen bij de bedrijven in drie jaar tijd, van eind 2015 tot eind 2018. Gezamenlijk creëerden de 250 bedrijven meer dan 40.000 banen. Bij Picnic groeide het aantal banen jaarlijks gemiddeld met 162 procent. In totaal kwamen er 1697 banen bij.

Groeiers per provincie

Drie provincies zijn goed voor meer dan de helft van de 250 snelste groeiers, meldt Nos.nl. Noord-Holland heeft de meeste snelgroeiers (62, waarvan 39 uit Amsterdam), dan komt Zuid-Holland (52, waarvan 22 uit Rotterdam) en dan Noord-Brabant met 48 bedrijven.

De top 10 snelste groeiers:

1. Picnic (online supermarkt)
2. Takeaway (maaltijdbezorging)
3. Rituals (cosmeticawinkelketen)
4. Action (winkelketen)
5. Young Capital (uitzendbureau)
6. Elastic (webdienstverlener)
7. Coolblue (webwinkel)
8. Calco (IT-bedrijf)
9. Adyen (betaalplatform)
10. BasicFit (sportschoolketen)

Reageer op dit artikel