nieuws

Nijmeegse supers willen veel langer open

Branche & Bedrijf 1768

Nijmeegse supers willen veel langer open
Foto: Shutterstock

NIJMEGEN – Nijmeegse supermarkten pleiten bij de gemeente voor een aanzienlijke uitbreiding van de openingstijden. De winkels willen iedere dag open kunnen van 6.00 tot 22.00 uur.

Dat meldt dagblad De Gelderlander. Het betreft een gezamenlijk pleidooi van Albert Heijn, Jan Linders en Jumbo. ‘Wij zijn de enige supermarkt in Lent en zien het als een stuikelblok dat we op zondag pas om 12.00 uur de deuren mogen openen. Klanten vragen er ook om. Ik heb ervaring met ruimere openingstijden in Gennep: daar zijn klanten en personeel zeer tevreden over de lange zondagen’, zo meldde filiaalmanager Jacco Dijkema van de Jan Linders in het bij Nijmegen horende Lent.

Ook op Goede Vrijdag langer open

Ook de supermarktmanager van de Albert Heijn in het centrum van de stad ziet voldoende argumenten. ‘We zien dat veel klanten uitwijken naar omliggende gemeenten als Elst, Arnhem en Wijchen.’ De openingstijden moeten ook gaan gelden voor speciale dagen als Goede Vrijdag, als de supermarkten verplicht om 19.00 uur dicht moet. ‘Heel vee l’n avond moeten we dat soms aan zo’n drie- tot vijfhonderd mensen uitleggen.’ Hij pleit ervoor om winkels in het centrum open te houden tot 23.00 uur.

Reageer op dit artikel