nieuws

Nieuwe Boni Amersfoort veel later open

Branche & Bedrijf 3988

AMERSFOORT – De nieuwe Boni-supermarkt in Amersfoort opent naar alle waarschijnlijkheid pas in de loop van 2020 zijn deuren. Oorspronkelijk was het plan om al deze zomer open te gaan.

Die planning wordt echter niet gehaald, zo meldt woordvoerder Ton Rigter van Boni in AD. ‘Omdat de werkzaamheden van de gemeente Amersfoort aan de nutsvoorzieningen in dat gebied vertraging hebben opgeloopen door de drukte in de bouw, heeft ook de bouw van ons supermarktpand vertraging opgelopen.’

In mei of juni begint de bouw

Vermoedelijk kan Boni nu in mei of juni beginnen met de bouw van de winkel. ‘Onze voorlopige planning is om dan in maart of april van 2020 open te gaan’, aldus Rigter.

Vestiging jarenlang onderwerp juridische strijd

Het betreffende vesstigingspunt was jarenlang onderwerp is van juridische strijd. Vomar kreeg in 2015 al toestemming om zich te vestigen aan het plein in de wijk Randenbroek. Dit leidde echter tot juridisch protest van de Albert Heijn in de buurt samen met een aantal buurtbewoners. Deze zaak diende tot aan de Raad van State, maar in 2017 leek de weg naar de opening van de Vomar vrij.

Overeenkomst met grondeigenaar verlopen

Toen bleek echter dat de overeenkomst tussen Vomar en grondeigenaar Hoorne Vastgoed was verlopen. Daarna verwierf Boni het vestigingspunt en vorig jaar werd de omgevingsvergunning definitief.Boni heeft al supermarkten in de buurt van Amersfoort, maar nog niet in de stad zelf. Zo zijn er Boni’s in Baarne, Soest en Eemnes.

Reageer op dit artikel