nieuws

Groningen heeft weer een Coop Vandaag

Branche & Bedrijf 2403

Groningen heeft weer een Coop Vandaag
Foto: Jan-Willem Houweling

GRONINGEN – Coop Vandaag opent dinsdagmiddag aan de Aweg in Groningen zijn deuren.

Dat meldt de ombouwcoördinatie-afdeling van Coop op Facebook. Het is een maand later dan oorspronkelijk verwacht. Bij de bekendmaking van de nieuwe Coop Vandaag, in oktober 2018, zou het om een tweede vestiging gaan in de Groningse hoofdstad. Door het sluiten van de Coop Vandaag aan de Oude Ebbingestraat, november 2018, is dat echter niet meer het geval.

Halfjaar open

De vestiging aan de Groningse Oude Ebbingestraat is een halfjaar open geweest. Het is momenteel nog onduidelijk wat voor Coop de motivatie is geweest die deuren zo snel weer te sluiten en wat dit betekent voor de nieuwe vestiging.

Coop Vandaag aan de Aweg

Aan de Aweg ligt Coop Vandaag zo’n vijfhonderd meter naast buurtsuper Benny’s, van Benny Kleiker. Ondanks dat zijn klantengroep vooral bestaat uit studenten en gezinnen die snel de laatste boodschappen halen, voor wie ook de Vandaag-formule van Coop bedoeld is, zei Kleiker zich geen zorgen te maken om de komst van Coop Vandaag. In oktober: ‘Ach, dat is nog wel een stukkie van mij vandaan. Ik heb toch mijn vaste klanten. We hebben dit ook meegemaakt toen Jumbo aan de Wilhelminakade kwam. Ik zit er nog steeds.’

Klanten die op 12 maart om 16:00 naar de opening van Coop Vandaag aan de Aweg in Groningen gaan, kunnen profiteren van ‘de beste maaltijden, lekkerste en dagverse producten tegen supermarktprijzen’, aldus de keten op Facebook.

Reageer op dit artikel