nieuws

Flinke loonsverhoging voor top Takeaway

Branche & Bedrijf 1216

AMSTERDAM – De top van maaltijdbestelbedrijf Takeaway krijgt mogelijk een flinke loonsverhoging. Gaan aandeelhouders op 14 mei akkoord dan gaat het basisloon omhoog en wordt de bonusregeling verbeterd.

Flinke loonsverhoging voor top Takeaway

Voor de topman van het moederbedrijf van Thuisbezorgd, Jitse Groen, gaat het basissalaris in het voorstel van 400.000 euro naar 475.000 euro, meldt het ANP. De financieel directeur, Brent Wissink, ziet zijn basisinkomen stijgen van 350.000 euro naar 450.000 euro en operationeel directeur Jörg Gerbig gaat van 325.000 euro naar 450.000 euro.

Bonus ook hoger

De bestuurders hebben allemaal ook nog een beloningsplan voor de langere termijn, een zogeheten long term incentive plan. Dat is gebaseerd op voorwaardelijke prestatie-opties en een toelage voor pensioen- en secundaire arbeidsvoorwaarden. Momenteel staat het maximale doel van dit plan op 75 procent van het basisinkomen. Dit gaat in het voorstel aan de aandeelhouders naar 100 procent.

‘Competitief beloningspakket’

Takeaway wijst er op dat het beloningsbeleid aantrekkelijk en motiverend moet zijn, en hooggewaardeerde bestuurders aan boord moet houden met een ‘gebalanceerd en competitief beloningspakket’. Takeaway, dat eind 2016 naar de beurs in Amsterdam ging, wil verder Gerbig herbenoemen voor een nieuwe termijn als operationeel directeur. Ook de herbenoeming van Corinne Vigreux als voorzitter van de raad van commissarissen staat op de rol.

 

Reageer op dit artikel