nieuws

Eis van zes jaar voor Emté-overvaller

Branche & Bedrijf 758

Eis van zes jaar voor Emté-overvaller
Foto: Pixabay

BREDA – Justitie wil dat een 49-jarige man uit Enschede zes jaar cel krijgt voor twee gewelddadige overvallen op Emté-vestigingen.

Justitie wil bovendien dat de man een schadevergoeding betaalt aan de slachtoffers. Dat bleek vrijdag uit de eis van de officier van justitie bij de rechtbank in Breda. De man, en zijn kompaan die later terechtstaat, wordt verdacht van twee gewapende overvallen in 2015, meldt Omroep  Brabant. Daarbij waren vestigingen van Emté in loon op Zand en Wijk en Aalburg het doelwit.

Kluis doelwit

De eerste overval had in Loon op Zand plaats op 11 april 2015. Twee medewerkers werden bij de achteringang overvallen. Een van de daders wist zich door de achteringang naar binnen te wurmen. De medewerkers moesten onder bedreiging met een vuurwapen de kluis openen. Vervolgens werden ze vastgebonden. Een paar maanden later was het raak in Wijk en Aalburg. DE Emté aldaar werd 4 juni overvallen. Ook daar kwamen twee gewapende overvallers via de achteringang naar binnen. Ook daar werden de aanwezige medewerkers vastgebonden en gingen de overvallers er vervolgens  met de inhoud van de kluis vandoor.

Opsporing Verzocht

Juli 2015 besteedde het tv-programma Opspring Verzocht al aandacht vaan de zaak. Op camerabeelden kwam een van de daders duidelijk in beeld. Of die beelden hebben bijgedragen aan de opsporing, is niet bekend.

Later weer overvallen

Overigens was het bij Emté-filiaal in Loon op Zand ruim een jaar na de eerste overval weer raak. November 2016 werd de winkel wederom overvalleen. Bij die overval werd veel geweld gebruikt, inclusief vuurwapengebruik. De politie koppelde die overval ook aan een overval op een andere Emté in Cromvoirt in oktober 2016 waar daadwerkelijk werd geschoten.

 

Reageer op dit artikel