nieuws

Bezorgers schrappen bij piek maaltijddienst AH

Branche & Bedrijf 3537

Bezorgers schrappen bij piek maaltijddienst AH

AMSTERDAM – Allerhande Kookt, de maaltijdenservice van Albert Heijn in Amsterdam, wordt op piekmomenten door Deliveroo en Thuisbezorgd soms van de bestelsites gegooid.

Dat is één van de leerpunten in de proef die loopt in de wijk de Baarsjes. AH opende er onder de naam ‘Allerhande Kookt’ begin januari een eigen keuken in Amsterdam. De maaltijden die het bedrijf er kookt zijn te bestellen via Deliveroo en Thuisbezorgd.

Tijdelijk ‘op slot’ gezet

‘We zien dat, wanneer er een ‘bestelpiek’ is in de stad, het aantal bezorgers op dat specifieke moment tekortschiet en een buurt tijdelijk (bv. 15 minuten) ‘op slot’ wordt gezet door het bestelplatform. Puur om de vraag aan te kunnen. Begrijpelijk, maar onwenselijk. Uiteraard denken we na over een oplossing. Tegelijkertijd is het onderdeel van het succes’, aldus AH-woordvoerder Menno van der Vlist. Hij noemt de eerste stappen van de keten in foodservice ‘inderdaad ‘a different ballgame’ met andere wetten en spelregels.’

Eerste weken Allerhande Kookt succesvol

Volgens van der Vlist zijn de eerste weken succesvol te noemen:  ‘Amsterdammers weten ons echt te vinden, wat voor ons een bevestiging is dat we iets bieden wat er nog niet was en dat daar behoefte aan is. Wat we onder meer ervaren is dat het weer van enorme invloed is. Het aantal orders schiet bijvoorbeeld omhoog als het pijpenstelen regent.’

Veelbesproken proef Albert Heijn

Allerhande Kookt is een veelbesproken pilot. De bereide maaltijden staan binnen 30 minuten warm op tafel bij de klant. De maaltijden kosten tussen de €7,50 en €12,50.

Reageer op dit artikel