nieuws

Dekamarkt Wormerveer mag garage herstellen

Branche & Bedrijf 3117

Dekamarkt Wormerveer mag garage herstellen
Dekamarkt Wormerveer. Foto: Google Streetview

WORMERVEER – Dekamarkt mag beginnen met het herstel van de ingestorte parkeergarage. De supermarktketen verwacht binnen drie weken een planning bekend te maken.

Dat staat gemeld op Noordhollandsdagblad.nl. Zaanstad heeft onder voorbehoud vergunning verleend voor het herstel van de parkeergarage aan Plein 13 in Wormerveer. De echte toestemming komt stapsgewijs. Zo zijn nog niet alle tekeningen en berekeningen binnen voor de volledige goedkeuring, zegt een gemeentewoordvoerder.

Onderzoek naar instorten garage

Het onderzoek naar de oorzaak van het instorten van de garage loopt nog steeds. Dat moet antwoord geven op de vraag waarom op 18 september een stalen ligger van de helling bezweek. Het onderzoek wordt gehouden in opdracht van de eigenaar van de parkeergarage, een aan Dekamarkt verbonden vennootschap.

‘Talloze fouten’

In december werd bekend dat bij de bouw van de parkeergarage ‘talloze fouten’ zijn gemaakt. De gemeente heeft het bouwbedrijf meerdere malen moeten corrigeren. Vooral over de bouw van de staalconstructie is de bouwer een aantal keren teruggefloten. In juni 2010 lastte de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van gemeente Zaanstad een algehele bouwstop in, vanwege ondeugdelijke liggers en ‘gestuntel’ van de staalmonteur. Na de bouwstop is echter weer zonder gecontroleerde tekeningen en documentatie doorgebouwd.

Reageer op dit artikel