nieuws

Dekamarkt sluit aan bij Too Good To Go

Branche & Bedrijf 3764

Dekamarkt sluit aan bij Too Good To Go

VELSEN-NOORD – Alle vestigingen van Dekamarkt zijn per direct aangesloten bij Too Good To Go. In alle vestigingen van de supermarktketen kunnen klanten vanaf vandaag een zogeheten Magic Box aanschaffen.

In deze Magic Box zitten artikelen die anders aan het einde van de dag weggegooid zouden worden. Dekamarkt draagt hiermee naar eigen een steentje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

‘Mooi streven waar we graag bij aansluiten’

Dekamarkt-directeur Pieter Rozendaal prijst het streven van Too Good To Go naar een wereld zonder verspilling. ‘Ik vind dit een mooi streven en hier sluiten we ons als DekaMarkt graag bij aan. Ondanks onze zorgvuldige inkoop komt het voor dat we toch te veel in de winkels hebben tegen het einde van de dag. We gooien liever geen goede producten weg, want dat vinden we zonde. Na een pilot bij een aantal filialen, hebben we in korte tijd 1500 kilo voedsel gered. Door deze samenwerking geven we naar verwachting 4000 kilo voedsel per maand een tweede kans! En dit is nog maar het begin!’, aldus Rozendaal in een persbericht.

Bestellen en betalen via app

Via de app van Too Good To go kunnen consumenten zien op welke locaties van Dekamarkt er nog een Magic Box beschikbaar is. Vervolgens kan deze besteld en betaald worden in de app en de Magic Box afgehaald worden bij de desbetreffende winkel. Het aanbod wisselt per dag, afhankelijk van wat er over is.

Ook andere ketens in zee met Too Good To Go

Dekamarkt is niet de enige keten die samenwerkt met Too Good To Go. Eerder deden onder meer AH To Go, Jumbo en Ekoplaza dit al. Ook zijn diverse zelfstandige ondernemers van andere supermarktketens aangesloten op het platform, dat daarnaast ook samenwerkt met bijvoorbeeld bakkers, hotels, cateraars en restaurants.

Reageer op dit artikel