nieuws

Coop-overvaller Schiedam snel gepakt

Branche & Bedrijf 1348

SCHIEDAM – De politie heeft een van de twee overvallers van een Coop in Schiedam, die voor de derde keer in drie maanden is overvallen, snel gepakt.

Coop-overvaller Schiedam snel gepakt

De overvaller werd al binnen drie kwartier na de overval in zijn kraag gevat. Een tweede overvaller is vooralsnog voortvluchtig. Dat laat de politie op zijn eigen website politie.nl weten.

Achtervolgd door manager

De Coop-vestiging werd woensdagochtend rond 9.00 uur overvallen. Twee mannen bedreigden de medewerkers met een wapen en gingen er vervolgens vandoor met onder meer een onbekend geldbedrag. De supermarktmanager ging de twee nog achterna, maar ze wisten op een scooter te ontkomen.

Tweede dader voortvluchtig

De toegesnelde politie startte direct een groot onderzoek in de omgeving van de ’s-Gravelandseweg waar de winkel is gevestigd. Al snel werd de 16-jarige verdachte aangehouden. Naar de tweede verdachte wordt nog gezocht. Daarbij nis via Burgernet de hulp van het publiek gevraagd. De voortvluchtige droeg een zwart-blauwe jas, een lichtblauw T-shirt en een blauwe trainingsbroek.

Drie overvallen in  drie maanden

De betreffende Coop-supermarkt is vaker slachtoffer geweest de laatste tijd. Zo was het twee keer raak in de laatste week van 2018. Ook was een andere Coop-vestiging in de buurt een keer het slachtoffer. Bij een van die overvallen is toen ook al eens een dader gepakt.

 

Reageer op dit artikel