nieuws

Caissière Plus hielp bij reeks winkeldiefstallen

Branche & Bedrijf 4870

Caissière Plus hielp bij reeks winkeldiefstallen
Foto: Shutterstock

AMERSFOORT – Vier vrouwen zijn door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot taakstraffen en geldboetes voor een reeks winkeldiefstallen bij de Plus in Amersfoort. Een van de vier werkte als caissière bij de winkel en hielp de anderen om zonder al te veel te betalen met karren vol boodschappen langs de zelfscankassa’s de winkel te verlaten.

Het viertal, de caissière, haar tweelingzus, een vriendin en haar tante, vielen door de mand door een oplettende collega. Die wilde na zijn dienst wat boodschappen afrekenen bij de zelfscankassa en zag tot zijn verbazing dat de vrouw voor hem een volle kassa met boodschappen contactloos afrekende zonder pincode. Daarop lichtte hij een collega in en viel ook de caissière door de mand.

Wachten tot caissière op haar plek zat

De afspraak was dat de andere vrouwen net zo lang in de winkel bleven tot de caissière dienst had bij de zelfscankassa. Op dat moment liepen ze naar buiten met volle karren, terwijl ze slechts enkele boodschappen afrekenden. Op het moment van betrappen ging het om zo’n €500 aan boodschappen, maar volgens de supermarkt gaat het in totaal om zo’n €8000 door het meerdere keren toepassen van de truc. Dit zou al sinds de aanstelling van de caissière in 2017 zijn gebeurd.

Taakstraffen en een boete

De rechter legde taakstraffen van 40 en 24 uur op aan twee zussen en een boete van €1000 aan de vriendin en haar tante.

 

Reageer op dit artikel