nieuws

Budgetketen Op=Op Voordeelshop failliet

Branche & Bedrijf 2938

Budgetketen Op=Op Voordeelshop failliet

PEIZE – Budgetdrogisterijketen Op=op Voordeelshop heeft faillissement aangevraagd.

Het bedrijf zegt te veel last te hebben van ‘uitdagende marktomstandigheden’. Ook groeide de budgetdrogisterijketen de laatste jaren hard, wat ten koste ging van de financiële stabiliteit.

Afgeslankte vorm

Op=op Voordeelshop begon in 1997 met een winkel in Klazienaveen. In 2015 waren er honderd winkels. Volgens Op=op Voordeelshop zien aandeelhouders en adviseurs nog mogelijkheden om de keten in afgeslankte vorm overeind te houden.

Franchisewinkels gaan door

Het bedrijf heeft momenteel 1164 medewerkers, waarvan het merendeel in deeltijd werkt. In totaal gaat het om 318 voltijdsbanen. Op=op Voordeelshop opende vrijdag nog vier vestigingen, waardoor de keten in totaal 152 winkels telt. Bij tien vestigingen gaat het om franchisewinkels, die vallen buiten het bankroet.

Webwinkel ook failliet

De webwinkel gaat wel mee in het faillissement, dat naar verwachting dinsdag door de rechtbank Noord-Nederland wordt uitgesproken. Recent hebben meer ketens faillissement aangevraagd. Zo gingen speelgoedketen Intertoys en kledingketen CoolCat onlangs al failliet.

Reageer op dit artikel