nieuws

Nieuwe directeur Foodwatch: Nicole van Gemert

Branche & Bedrijf 1908

Nieuwe directeur Foodwatch: Nicole van Gemert
Foto's: Diederik van der Laan

AMSTERDAM – Bij Foodwatch Nederland treedt Nicole van Gemert aan als nieuwe directeur.

‘Nicole brengt ons een spannende mix van politieke en campagne-ervaring uit haar vorige functies als directeur van Bont voor Dieren, als kandidaat voor het Europees Parlement en ook als beleidsmedewerker bij de Tweede Kamer in Den Haag’, aldus Paul Hohnen, bestuursvoorzitter van foodwatch Nederland in een persverklaring.

Integriteit actueel

Van Gemert: ‘Voedselveiligheid en -integriteit zijn nog nooit zo actueel geweest. Consumenten hebben het recht om te weten wat ze eten – van boer tot bord.  Ze hebben ook het recht om te verwachten dat de Europese en Nederlandse voedselwetgeving deze rechten afdwingt – en hen mogelijkheden tot een rechtsgang geeft als ze te maken hebben met onjuist geëtiketteerde, verontreinigde of anderszins risicovolle levensmiddelen.’

Voedselwaakhond

Foodwatch afficheert zich als voedselwaakhond en bestrijdt misleidende etiketten, schadelijke handelsovereenkomsten en wil voedselschandalen het aan de kaak stellen. Foodwatch Nederland maakt deel uit van de internationale foodwatch organisatie, met nationale kantoren in Amsterdam, Berlijn en Parijs, maar ook vertegenwoordiging in Brussel.

Vrouwenkwesties

Naast haar werk in de politiek en het gebied van dierenrechten, heeft Gemert gewerkt aan vrouwenkwesties die van invloed zijn op Centraal- en Oost-Europa en de Kaukasus, met vrouwen in Europa voor een gemeenschappelijke toekomst, en aan water- en sanitatieprojecten in Ghana. Ze begint haar rol als directeur foodwatch Nederland vandaag.

 

Reageer op dit artikel