nieuws

Aldi installeert eerste Raad van Kinderen

Branche & Bedrijf 1446

Aldi installeert eerste Raad van Kinderen

HELMOND – Aldi heeft zijn allereerste Raad van Kinderen geïnstalleerd om mee te denken over gezond eten.

Aldi overhandigde afgelopen week de sleutel van de winkel in Helmond aan groep 7 van basisschool De Vuurvogel. Dit gebeurde in het kader van de Week voor de Gezonde Jeugd. De leerlingen gaan adviseren hoe de discounter klanten gezondere keuzes kan laten maken.

Gezonde leefstijl stimuleren

‘We willen bij Aldi verantwoordelijkheid nemen voor gezondheid in de samenleving, door gezonde voeding en een gezonde leefstijl bij gezinnen met jonge kinderen te stimuleren. Daarom is het een logische stap om aan kinderen te vragen hoe we dit nu het beste in onze winkels kunnen aanpakken. We zijn heel benieuwd naar hun ideeën en we spreken met hen af dat deze ideeën worden uitgewerkt in de winkel’, zegt Nadie Winde, manager Corporate Responsibility bij Aldi Nederland.

Gezondheidswetenschappers meten effect

De effectiviteit van de maatregelen zal volgens haar worden gemeten door het team van gezondheidswetenschapper Jaap Seidell van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Het idee komt van de Missing Chapter Foundation. Dit is een stichting die dialogen tussen kinderen en besluitvormers organiseert en kinderen inzichten en ideeën laat delen. Luisteren naar een Raad van Kinderen is niet nieuw in supermarktland. AH, Jumbo, Lidl en Superfair gingen Aldi voor. Jumbo zegt de eerste te zijn. De keten uit Veghel installeerde zijn kinderraad in 2011.

Reageer op dit artikel