nieuws

Minister nagelt Ahold aan schandpaal

Branche & Bedrijf 5114

Minister nagelt Ahold aan schandpaal

DEN HAAG – Ahold Delhaize heeft te weinig vrouwen aan de top. Minister van Engelshoven van emancipatiezaken heeft vandaag een lijst bekendgemaakt van bedijven die niet aan de norm voldoen. Aanleiding is internationale vrouwendag.

De norm is dertig procent vrouwen in topfuncties in 2020. Daarvoor geldt voor bedrijven het verplichte ‘pas toe of leg uit’-principe . Er is onderzoek gedaan naar de 200 grootste bedrijven in Nederland. Bedrijven die wel aan de norm voldoen in zowel de raad van bestuur als in de raad van commissarissen zijn Heineken Holding en Unilever nv.

Plus en Jumbo voldoen deels

Plus Holding bv en de Jumbo Groep holding bv voldoen volgens de minister alleen aan het wettelijke percentage vrouwen in de raad van bestuur. Naast Ahold Delhaize worden Swinkels Family Breweries (Bavaria), Friesland Campina en Sligro genoemd in de lijst met bedrijven die niet voldoen aan de streefcijfers in beide raden. Deen, Detailresult en Spar, tot slot, worden onder anderen genoemd in de lijst van bedrijven waarvan de informatie niet vindbaar is.

 

Reageer op dit artikel