nieuws

AH Beilen krijgt Lidl als buur

Branche & Bedrijf 5984

AH Beilen krijgt Lidl als buur

BEILEN – De vestiging van Albert Heijn in Beilen krijgt een filiaal van discounter Lidl als buur.

Het Lidl-filiaal verrijst op de huidige parkeerplaats van het AH-filiaal. De discounter wordt qua oppervlakte ongeveer even groot als de circa 110 vierkante meter vvo grote AH. De twee supermarkten krijgen aan de achterzijde een gezamenlijk parkeerterrein.

Gezamenlijk parkeren

Voor het gezamenlijke parkeerterrein moet het Karspelshuis wijken, een activiteitenruimte van het Welzijnswerk Midden-Drenthe. Dat gaat, zodra het flora- en faunaonderzoek is afgerond, tegen  de vlakte. In een aangrenzend gebied, worden door een woningcorporatie woningen en appartementen ontwikkeld. Het is de bedoeling van zowel de gemeente Midden Drenthe als Lidl dat de bouw nog dit jaar start, meldt het Dagblad van het Noorden.

Inwoners positief

Tijdens een inloopbijeenkomst op het gemeentehuis van Beilen reageerden inwoners enthousiast bij het zien van de tekeningen. ‘Het wordt wel mooi, het is nu een rommelig hoekje’, en ‘Er zou altijd wat aan de parkeerplaats gebeuren, maar nu de Lidl komt pakken ze alles aan’, tekende de krant op. Bij de direct aanwonenden heerst vooral opluchting. Die waren bang dat de Lidl, net zoals de AH, verdiepingen met appartementen erboven zou krijgen. Dat is niet het geval. Slechts op een deel komt een etage voor kantoorruimte en dergelijke. Bovendien sluit de Lidl qua architectuur en kleurgebruik aan op de AH en gaat daardoor luxer ogen dan de gemiddelde Lidl. Omwonenden zien daarnaast liever geen bankjes , maar wel goede verlichting op het parkeerterrein, om zo te voorkomen dat jongeren er een hangplek van maken.

Vergunningsaanvraag

Overigens moet de omgevingsvergunning voor de supermarkt nog worden aangevraagd, waarna zes weken bezwaar kan worden gemaakt. Buiten het AH-filiaal hebben in de iets meer dan 11000 inwoners tellende kern Beilen ook supermarktketens Aldi, Jumbo en Poiesz een vestiging.

 

Reageer op dit artikel