nieuws

VVD: Minister moet cao-ruzie Picnic sussen

Branche & Bedrijf 3464

DEN HAAG – Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat mogelijk bemiddelen in het cao-conflict tussen FNV en Picnic. De VVD-fractie in de Tweede Kamer roept de minister op om met beide partijen om de tafel te gaan zitten om zo een langdurige juridische procedure te voorkomen.

VVD: Minister moet cao-ruzie Picnic sussen

Dat schrijft Het Financieele Dagblad vanmorgen. FNV sleept Picnic voor de rechter omdat deze partij zich bij de betaling van medewerkers niet houdt aan de supermarkt-cao. Picnic zegt op zijn beurt geen winkels te hebben en zich dus niet te hoeven houden aan die cao. In plaats daarvan wil Picnic direct afspraken maken met personeel.

Eindeloze loopgravenoorlog

Volgens de motie van kamerlid Dennis Wiersma van de VVD is het niet in het belang van de werknemers van Picnic dat zij het onderwerp worden van een ‘eindeloze juridsiche loopgravenoorlog’. Wiersma zegt bang te zijn dat het conflict net zo lang gaat lopen als dat tussen FNV en Deliveroo. In die zaak kreeg Deliveroo in eerste instantie gelijk, waarna de vakbond het beroep won. Deze zaak ligt nu bij de hoogste rechter.

Er samen uitkomen in poldermodel

‘Duidelijk is dat een gang naar de rechter de zaak alleen maar verder polariseert. Daarom vinden wij het belangrijk dat Koolmees snel actie onderneemt in het belang van ons mooie poldermodel van er samen uitkomen’, zo wordt Wiersma geciteerd in de krant.

Binnen twee weken rapporteren

Minister Koolmees zou op korte termijn met de partijen in gesprek moeten en binnen twee weken rapporteren aan de Tweede Kamer, zo valt te lezen. Afgelopen week liet Patricia Hoogstraaten van het Vakcentrum nog weten dat Picnic gewoon onder de cao valt.

Reageer op dit artikel