nieuws

Plus-mededeling is ‘grappigste taalvout’

Branche & Bedrijf 10329

Plus-mededeling is ‘grappigste taalvout’
Foto: Twitter

AMSTERDAM – Een mededeling op een briefje op een diepvriezer in een Plus-supermarkt is uitgeroepen tot grappigste taalfout van afgelopen jaar. De foto van het briefje werd gekozen uit twintig genomineerden.

De taalfout in de aanduiding op de diepvriesafdeling elders in de Plus-winkel. ontving ruim 15 procent van de stemmen op de taalsite. In totaal kon er op twintig kandidaten worden gestemd. Plus was overigens niet de enige supermarkt in de race. Een andere supermarkt eindigde in de top tien met een reclamebord in de winkel waarin ‘Van Gilse geilesuiker’ werd aangeboden in plaats van geleisuiker. Deze uiting eindigde op de negende plaats in de verkiezing.

Broertje of zusje maken

De krantenkop ‘aantal deelnemers Avondvierdaagse loopt achteruit’ staat op de tweede plek. Als derde is een opgavestrookje van een schoolfotograaf gekozen, met de tekst: ‘Ik wil graag gebruik maken van de mogelijkheid om een broertje/zusje te laten maken op maandag 5 november’.

Reageer op dit artikel