nieuws

Plus haalt nieuwe cfo bij Ahold weg

Branche & Bedrijf 10124

Plus haalt nieuwe cfo bij Ahold weg

UTRECHT – Supermarktketen Plus heeft de 45-jarige Mayte Oosterveld benoemd tot chief financial officer. Oosterveld was voorheen binnen Ahold Delhaize verantwoordelijk voor managementrapportages en budgetplanning.

Foto: Plus

Oosterveld volgt Monique Joosen op, die eind december bekendmaakte te vertrekken bij Plus. Zij trad op haar beurt in 2016 aan als opvolger van Marcello Iacono. De voorzitter van de raad van commissarissen van Plus, Kees Wantenaar, zegt blij te zijn met de komst van Oosterveld. ‘Na een zorgvuldige zoektocht zijn we verheugd om Mayte Oosterveld als cfo te verwelkomen bij Plus. Mayte is strategisch, financieel heel sterk, betrokken en beschikt teven over een mooie set people skills. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Mayte een belangrijke rol gaat spelen in het verdere succes van Plus’, zo wordt hij geciteerd in het persbericht.

Verleden bij Goldman Sachs en Ahold Delhaize

Oosterveld werkte in het verleden voor Goldman Sachs, waar ze zich specialiseerde in fusies, overnames en corporate finance. Volgens Plus vervulde ze bij de zakenbank verschillende leidinggevende posities en was ze verantwoordelijk voor beursgangen van investeringsfondsen. Vervolgens stapte ze over naar Ahold waar ze de leiding kreeg over de afdeling die zich bezighield met fusies en overnames. Vanuit die functie was ze zeer actief betrokken bij de samensmelting van Ahold en Delhaize.

Tweede nieuwkomer in korte tijd

Binnen het fusieconcern was ze recent als senior vice president verantwoordelijk voor managementrapportages en budgetplanning. Daarmee treedt een tweede nieuwkomer toe tot de directie van Plus. Eind oktober trad Duncan Hoy aan als nieuwe ceo van het bedrijf achter de Plus-supermarkten.

Reageer op dit artikel