nieuws

Nieuwe commissarissen bij Ahold Delhaize

Branche & Bedrijf 1486

ZAANDAM – Ahold Delhaize gaat met Katie Doyle en Peter Agnefjäll twee nieuwe commissarissen benoemen in de raad van commissarissen.

Nieuwe commissarissen bij Ahold Delhaize

Doyle en Agnefjäll volgen Rob van den Bergh en Mark McGrath op, die na respectievelijk 8 en 11 jaar afscheid nemen. De benoeming  wordt 10 april effectief, meldt Ahold Delhaize in een persbericht.

Amerikaan en Zweed

De Amerikaanse Katy Doyle is ceo en bestuursvoorzitter van Swanson Health Products, een fabrikant van gezondheids- en wellness-producten zoals vitamines en voedingssupplementen. Doyle bekleedt ook een commissariaat bij verpakkingenfabrikant Bemis Company en is toezichthouder bij het Museum of Science and Industry in Chicago. Peter Agnefjäll, een Zweed, is afkomstig van Ikea waar hij van 2013 tot 2017 ceo en president was na eerder verschillende managementposities bij de meubelgigant te hebben bekleed. Momenteel is hij ook toezichthouder bij Orkla en luchtvaartmaatschappij Wizz Air. Ook zit hij in de adviesraad bij de Duitse schoenenverkoper, het familiebedrijf Deichmann.

Ervaren

Jan Hommen, voorzitter van de raad van commissarissen, roemt de twee aan te stellen kandidaten vanwege hun ruime ervaring en hun competenties. Daarnaast bedankt hij Rob van den Bergh en Mark McGrath voor hun bewezen diensten aan Ahold en na de fusie, aan Ahold Delhaize.

Reageer op dit artikel