nieuws

‘Koper Blokker krijgt forse bruidsschat mee’

Branche & Bedrijf 4697

‘Koper Blokker krijgt forse bruidsschat mee’
ANP

AMSTERDAM – Blokker Holding is in gesprek met twaalf kandidaten over de koop van de gelijknamige winkelketen. Een eventuele koper kan rekenen op een forse bruidsschat vanuit het familiebedrijf.

Volgens dagblad De Telegraaf zou de bruidsschat kunnen oplopen tot een kwart miljard euro. De krant baseert zich daarbij op bronnen uit de retail en de financiële sector. Volgens een woordvoerder klopt het dat de familie Blokker bereidt zich de portemonnee te trekken bij een verkoop, maar is het bedrag van €250 miljoen onjuist. ‘De onderhandelingen lopen nog. De familie is bereid een substantieel bedrag te betalen, maar we zeggen niet hoeveel’, zo wordt de woordvoerder geciteerd.

Alleen Blokker en Big Bazar nog van de familie

In november vorig jaar werd bekend dat de Blokker-keten in de etalage werd gezet, nadat een jaar eerder al alle andere winkelketens van het Blokker-concern in de verkoop waren gezet. Op dit moment zijn alleen Blokker en Big Bazar nog eigendom van het retailconcern. Blokker is al lange tijd verlieslatend, maar volgens de worodvoerder gaat het al wel beter met de formule. De bruidsschat is vooral bedoeld om een koper te lokken die de hele keten wil kopen en in de formule wil blijven investeren.

Alleen financiële partijen in de race

Alle mogelijke kopers van Blokker zouden financiële partijen zijn, waaronder het Dutise Aurelius en het Nederlandse H2. Volgens de woordvoerder heeft meer dan de helft van de kandidaten inmiddels een niet-bindend bod uitgebracht en zitten er ‘goede partijen’ bij. Blokker heeft nog ruim vierhonderd filialen in Nederland waar zo’n 4600 mensen werken. De verkoop van de laatste formules maakt een einde aan een geschiedenis van 120 jaar als retailconcern voor Blokker.

Reageer op dit artikel