nieuws

Jumbo gaat in heel Amsterdam bezorgen

Branche & Bedrijf 1793

Jumbo gaat in heel Amsterdam bezorgen
Foto: Jumbo

AMSTERDAM – Jumbo gaat op korte termijn in heel Amsterdam boodschappen bezorgen.

Dat schrijft Het Parool maandagochtend. Jumbo zou al twee weken aan het testen zijn in Amsterdam-Noord en wil vanaf volgende week bezorgen in Amsterdam-Centrum. Een woordvoerder zegt verder tegen de krant dat de supermarktketen over ongeveer een maand uitrolt naar Amsterdam-West en Amstelveen. ‘Daarna volgen Oost en Zuidoost, maar het is nog te vroeg daar een exacte datum aan te koppelen.’

Jumbo-hub

Voor de Amsterdamse bezorging is een hub opgezet in Sloterdijk, zodat er ook in gebieden bezorgd kan worden waar geen Jumbo-winkel gevestigd is. ‘Dit is ook efficiënter en duurzamer dan wanneer we vanuit de winkels met verschillende bezorgwagens gaan rijden’, aldus de woordvoerder. Jumbo is nog op zoek naar ‘tientallen’ bezorgers.

Home Shop Center Albert Heijn

De bezorging in Amsterdam door Jumbo is een reactie op de uitbreiding van de bezorgmogelijkheden van Albert Heijn in Amsterdam. AH opent later dit jaar een vijfde distributiecentrum voor de thuisbezorging van boodschappen in Amsterdam. In dat nieuwe zogeheten Home Shop Center (HSC) kunnen wekelijks 40.000 bestellingen worden verwerkt.

Geen zorgen bij Picnic

Ook Picnic breidt zijn Amsterdamse bezorggebied steeds verder uit. Volgens Het Parool maakt oprichter Michiel Muller zich geen zorgen om de komst van deze Jumbo-bezorgdienst. Muller: ‘Dit vergroot alleen maar de acceptatie van thuisbezorgen. De markt is groot genoeg, er zit nog zo veel groei in. Wij denken dat we ons voldoende onderscheiden. Onze doelgroep en opzet is anders.’

Reageer op dit artikel