nieuws

Eis: 40 maanden voor AH-overval

Branche & Bedrijf 354

Eis: 40 maanden voor AH-overval

ALMELO/HAAKSBERGEN – Het Openbaar Ministerie eist dat een 60-jarige man 40 maanden in de cel verdwijnt voor een overval op een AH-vestiging in Haaksbergen.

Het OM verdenkt de man van de overval die 9 augustus rond 18.00 uur plaatsvond. Daarbij werden twee 16-jarige medewerksters van de supermarkt door de, onder meer met een zonnebril vermomde man, bedreigd met een vuurwapen. De overval mislukte en de man ging er zonder buit vandoor.

Impact overval groot

De overval heeft veel impact gehad op de twee medewerksters. Dat bleek uit hun verklaringen die werden voorgelezen in de rechtszaal. Een van de twee medewerksters nam zelfs een paar weken later ontslag omdat ze het niet meer aankon. ‘Hij stond plots met een pistool voor me, totdat een collega me riep dat ik weg moest gaan. Later realiseerde ik me pas dat hij ook had kunnen schieten.’ De andere medewerkster gaat sindsdien met lood in de schoenen aan het werk, meldt RTV Oost. Vanwege de impact die de overval had, moet de man flink worden gestraft, vindt de officier van justitie. ‘Als je op deze manier het leven van jonge mensen kapot maakt, een ellenlang strafblad hebt en er maar niet van wil leren, dan moet je gewoon lang zitten.’

Herkend door camerabeelden

De verdachte werd kort na de overval twee keer staande gehouden door de politie maar werd niet aangehouden omdat de agenten geen goed signalement hadden. Wel namen ze foto’s van hem en namen een verklaring op. Pas na het zien van camerabeelden van de beveiligingscamera’s concludeerden ze dat wel de juiste man hadden. Die werd een paar dagen later door een arrestatieteam in hechtenis genomen. Daarbij wed in zijn huis een hennepplantage aangetroffen.

Verdachte ontkent

De verdachte ontkent de overval te hebben gepleegd. Hij zegt dat hij op de dag van de overval niet in de buurt van de supermarkt was, maar bij een vriend op bezoek wilde die niet thuis bleek te zijn. Hij zegt dat hij sinds zijn arrestatie ten onrechte vastzit. ‘Bovendien zegt hij dat het heel erg is wat de slachtoffers is overkomen, maar dat hij zelf in zekere zin ook slachtoffer is omdat hij onterecht wordt verdacht. Justitie gelooft niets van het verhaal van de man. Het signalement past perfect bij de overvaller. Ook vriendinnen van de man moesten meteen aan hem denken toen ze de beschrijving van de dader hoorden. Bovendien is hij geen onbekende voor justitie. De man heeft een lang strafblad en zat al vaker achter de tralies. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Reageer op dit artikel