nieuws

Supermarktmedewerker onderschept drugs

Branche & Bedrijf 3489

Supermarktmedewerker onderschept drugs

UTRECHT  – De politie in Utrecht heeft dankzij een alerte supermarktmedewerker twee van drugshandel verdachte mannen kunnen aanhouden.

Toen eind januari bij de Utrechtse supermarkt drie pakketten bij de servicebalie werden ingeleverd, viel het de medewerker op dat de verzender een dure track-and-trace-optie koos terwijl de inhoud van de pakketten dat niet waard zouden zijn. De supermarkt schakelde de politie in, waarna bleek dat de pakketten waren gevuld met drugs. Dat meldt de politie op haar website.

Weer drugs aangeboden

Toen afgelopen week wederom op dezelfde manier pakketten werden aangeboden, lichtten medewerkers van de supermarkt direct de politie in. Bij aankomst van de politie waren de twee verdachten nog in de supermarkt en konden zij worden aangehouden. Daarbij werden de pakketten, die drugs als MDMA, cocaïne en amfetamine bevatten, in beslag genomen.

Politie prijst medewerkers

De rechter-commissaris heeft besloten dat één van de verdachten, een 22-jarige Utrechter, langer vast blijft zitten. De andere man, een 21-jarige uit Vleuten, is vrijgelaten, maar blijft wel verdachte in het onderzoek. De politie prijst op zijn website de alerte supermarktmedewerker van de supermarkt van wie de naam niet is bekendgemaakt: ‘Bij het aannemen van de postpakketten is het lastig om te doorzien wat er daadwerkelijk in zit. De speurders in deze Utrechtse supermarkt blijken er in ieder geval bijzonder goed in zijn!’

Reageer op dit artikel