nieuws

AH Berghem gaat 14 februari weer open

Branche & Bedrijf 1993

AH Berghem gaat 14 februari weer open
AH Berghem krijgt niet meer gelever van AH

BERGHEM – De Albert Heijn-winkel in Berghem heropent op donderdag 14 februari zijn deuren. De winkel was sinds 25 januari dicht nadat het huurcontract met de vorige ondernemer Gerrit van Noort was afgelopen.

Diens opvolgers, Rodney van der Burgt en Tanja Soetekouw, bereikten gisteren (dinsdag) overeenstemming met Albert Heijn voor de overname van de supermarkt. Van der Burgt en Soetekouw hebben al een Albert Heijn-vestiging in Grave. Distrifood meldde eerder al dat zij de nieuwe ondernemers zouden worden in Berghem, maar tot een officieel akkoord kwam het eerder nog niet.

Ook Etos en Gall&Gall onderdeel van de deal

Behalve de Albert Heijn-vestiging nemen de nieuwe ondernemers ook de plaatselijke Gall&Gall en Etos over, die in hetzelfde pand zitten. De drie winkels heropenen donderdagochtend 14 februari om 11.00. Albert Heijn laat in een reactie weten: ‘We zijn blij dat de medewerkers van de winkel weer aan de slag kunnen en vinden het fijn voor alle trouwe klanten die meegeleefd hebben en binnenkort weer boodschappen kunnen doen in hun vertrouwde winkel.’

AH Berghem werd al maanden niet beleverd

De supermarkt in de Brabantse plaats werd tot 25 januari jongstleden aangestuurd door Gerrit van Noort. Van Noort was echter al lange tijd in conflict met Albert Heijn, waardoor de supermarkt niet mer werd beleverd. De schappen waren tot de sluitingsdatum al wekenlang zo goed als leeg. In november stonden de partijen tegenover elkaar voor de rechter in Haarlem. Daarbij eiste de franchiser een schadevergoeding van AH, terwijl AH ook betaling eist van Van Noort. Partijen hebben nog wel geprobeerd te schikken, maar dat is niet gelukt. Onbekend is wanneer er een definitieve uitspraak volgt in de zaak.

Reageer op dit artikel