nieuws

Vier jaar cel voor Dirk-overvaller

Branche & Bedrijf 457

Vier jaar cel voor Dirk-overvaller

AMSTERDAM – De rechtbank in Amsterdam heeft een overvaller van de Dirk van den Broek aan de IJdoornlaan in de hoofdstad veroordeeld tot een celstraf van 4 jaar. Bij de overval raakten twee mensen gewond.

De straf viel hoger uit dan de officier van justitie had geëist, zo meldt Het Parool. De Dirk van den Broek-supermarkt werd op 5 mei 2018 overvallen door een man met een groot mes. Die bedreigde een caissière en wilde een greep in de kassa doen. Daarop grepen de beveiliger van de winkel en een klant in. Zij probeerden de overvaller te overmeesteren en werden daarbij gestoken. De overvaller wist met €40 aan buit te ontsnappen.

DNA op T-shirt leidde naar dader

De politie slaagde erin om de overvaller te achterhalen aan de hand van een T-shirt dat de man om zijn hoofd had gewikkeld en wat na de overval op de grond achterbleef. Het DNA op het kledingstuk wees in de richting van de man die nu veroordeeld is. Het OM had 3 jaar geëist, maar de rechter nam het de dader bijzonder kwalijk dat hij op roekeloze wijze op zijn slachtoffers had ingestoken en daarmee heeft bijgedragen aan de gevoelens van angst en onveiligheid in de samenleving en bij de slachtoffers.

Reageer op dit artikel