nieuws

Update: uitstel van betaling Securcash

Branche & Bedrijf 1127

Update: uitstel van betaling Securcash
Foto: Shutterstock

DEN HAAG – De rechtbank in Den Haag heeft geldtransporteur SecurCash uitstel van betaling gegeven. Donderdag weigerde dezelfde rechtbank nog het bedrijf failliet te verklaren.

SecurCash wil in principe nog zo veel mogelijk blijven rijden voor geldtransport naar winkeliers, laat directeur Mario Koevoets weten. Het bedrijf werkt ook veel voor supermarktketens, waaronder Jan Linders. Het is nu echter aan de bewindvoerders om uit te zoeken wat mogelijk is. De vervoerder, die 220 vaste werknemers in dienst heeft, kampt met een snellere afname van contante betalingen dan verwacht. De financiële problemen zijn nijpend geworden nu eigenaar Diebold Nixdorf niet langer de verliezen van het bedrijf met een schuldfinanciering wil dichten.

Faillissement afgewezen

Om die reden vroeg SecurCash eerder deze week faillissement aan, maar dat werd afgewezen. De rechter oordeelde toen dat er nog voldoende middelen waren om schuldeisers te betalen en het bankroet niet om de juiste redenen was aangevraagd. Volgens curator Marc Udink, die door de uitspraak van de rechtbank niet in functie is, gaan de wagens van Securcash vandaag gewoon de weg op om geld op te halen uit onder meer winkels.

€1 miljoen in kas

Securcash vroeg afgelopen dinsdag zelf het faillissement aan, maar de rechtbank oordeelde donderdag dat dit niet de enige uitweg is voor het bedrijf. De rechter in Den Haag wees daarbij onder meer nog op de €1 miljoen die de dochteronderneming van het Duitse Diebold Nixdorf nog in kas heeft. Het faillissement zou daarom mogelijk een makkelijke manier zijn om onder arbeids- en huurcontracten uit te komen.

Reageer op dit artikel