nieuws

SecurCash alsnog failliet verklaard

Branche & Bedrijf 392

SecurCash alsnog failliet verklaard
Foto: Shutterstock

DEN HAAG – De rechtbank in Den Haag heeft geldtransporteur SecurCash Nederland alsnog failliet verklaard.

Dat heeft een woordvoerster van de rechtbank laten weten, meldt het ANP. Geldvervoerder SecurCash, die 220 vaste werknemers in dienst heeft, vroeg vorige week al faillissement aan, maar dat werd toen nog afgewezen. De rechter vond dat er nog voldoende middelen waren om schuldeisers te betalen. Ook zou het bankroet toen niet om de juiste redenen zijn aangevraagd. Later werd wel uitstel van betaling verleend.

Verliezen niet langer gedekt

Securcash kwam in de financiële problemen nadat eigenaar van SecurCash, Diebold Nixdorf, niet langer de verliezen van het bedrijf met een schuldfinanciering wil dichten. Om die reden vroeg SecurCash de eerste dagen van januari faillissement aan, maar dat werd afgewezen. De rechter oordeelde toen dat er nog voldoende middelen waren om schuldeisers te betalen en het bankroet niet om de juiste redenen was aangevraagd. Wel werd op donderdag 4 januari uitstel van betaling verleend.

Dienstverlening gaat voorlopig door

De dienstverlening aan banken, waaronder het bevoorraden van geldautomaten, gaat volgens de curatoren wel gewoon door. Dat staat los van het bankroet, zeggen ze. Het geldtransport van en naar winkels zal daarnaast zoveel als mogelijk blijven plaatsvinden. De curatoren hebben hiervoor een beperkte financiering gekregen van vier banken. Het bedrijf haalt geld op bij supermarkten van onder meer Jan Linders en ook Plus-ondernemers doen zaken met de waardetransporteur.

 

Reageer op dit artikel