nieuws

Poiesz neemt eerste bezorgbakfiets in gebruik

Branche & Bedrijf 861

BERLIKUM – Poiesz brengt in een straal van 1,5 kilometer rondom het filiaal in Berlikum boodschappen bij mensen thuis met een bakfiets.

Poiesz neemt eerste bezorgbakfiets in gebruik

Het gaat om de eerste bezorgbakfiets van de Noord-Nederlandse supermarktketen. De reden is om een kleine groep mensen, vooral senioren die slecht te been zijn, te helpen met hun boodschappen. ‘We nemen een maatschappelijke verantwoordelijkheid door een dienst te verlenen die wij kostenneutraal uitvoeren. Een beter localmarketing-project voor Poiesz is wat mij betreft niet denkbaar’, zegt de commercieel manager Poiesz Zakelijk, Annet Everaarts. ‘We werken daarbij heel low-budget. De bakfiets is een tweedehandsje van Marktplaats.’

Bezorgen op woensdag

Annet Everaarts op LinkedIn

De bezorgers stappen op woensdagmiddag de bakfiets op. Deels zijn de boodschappen door de klanten zelf verzameld. Senioren kunnen hiervoor op woensdagochtend (zelfstandig) shoppen. ‘Het is belangrijk om de senior die dat nog kan in beweging te houden en naar onze winkel te laten komen, waarbij het sociale aspect van het uitstapje naar de winkel niet vergeten moet worden’, zegt Everaarts. Het andere deel van de boodschappen wordt door winkelpersoneel uit de supermarkt gehaald. Hiervoor maken de Poiesz-medewerkers gebruik van een lijst waarop de producten op volgorde van de winkelroute staan. Zo kan de supermarkt (kosten)efficiënt werken, aldus Everaarts.

1,5 kilometer van Poiesz-filiaal

In Berlikum bezorgt Poiesz in een straal van zo’n 1,5 kilometer vanaf het filiaal. Binnen deze straal is een lokale zorginstelling gevestigd en wonen veel senioren. Everaarts: ‘Uiteindelijk is dit een service die ertoe bijdraagt dat senioren langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Indien onze pilot in Berltsum slaagt, schat ik in dat er nog tien andere locaties zijn met een vergelijkbare situatie die met een bakfiets willen bezorgen.’

Reageer op dit artikel