nieuws

Picnic gaat landelijk op zondag bezorgen

Branche & Bedrijf 2358

AMSTERDAM – Online supermarkt Picnic gaat landelijk ook op zondag boodschappen thuisbezorgen bij klanten. Naar eigen zeggen is de websuper de eerste in Nederland die dit vast gaat doen.

Picnic gaat landelijk op zondag bezorgen

Tijdens de afgelopen feestdagen werd er op grote schaal door de supermarkten op zondag bezorgd, maar Picnic gaat dit nu landelijk doen. Dit volgt op een lange periode van testen. Het bedrijf begon hier vorig jaar mee in drie steden en breidde dit eind april uit naar in totaal acht steden. Nu volgt dus landelijke uitrol naar de zeventig plaatsen waar de websupermarkt actief is. Picnic zegt dat de zondagstest een succes, ook in steden als Ede en Veenendaal waar veel christenen wonen, zo schrijft AD.

15 procent meer runners nodig

De uitbreiding naar de zondag levert volgens mede-oprichter Michiel Muller nieuwe werkgelegenheid op. De ondernemer rekent erop dat Picnic zo’n 15 procent meer bezorgers nodig heeft om op zondag klanten te kunnen bedienen. Daarmee groeit Picnic weer verder, nadat het onlangs al aankondigde in vrijwel geheel Amsterdam actief te worden en uit te breiden naar Alkmaar. Ook in verschillende andere plaatsen krijgen geïnteresseerde consumenten berichten in hun mailbox over het feit dat de online supermarkt daar binnenkort gaat beginnen.

 

Reageer op dit artikel