nieuws

Jumbo zegt cao voor dc’s alsnog op

Branche & Bedrijf 2185

DEN BOSCH – Jumbo is niet van plan alsnog met de vakbonden te gaan praten over een nieuwe cao voor distributiemedewerkers.

Jumbo zegt cao voor dc’s alsnog op

Dat heeft de supermarktketen gezegd in reactie op een uitspraak van de rechter in Den Bosch. Die bepaalde dat Jumbo de cao in 2017 niet rechtsgeldig had opgezegd en dat de arbeidsovereenkomst daarom nog altijd van kracht is. Het bedrijf wil de cao nu per 1 april dit jaar beëindigen.

Weer faciliteiten voor de vakbonden

Het supermarktbedrijf gaat gehoor geven aan de uitspraak en dus zaken toestaan als het gebruikmaken van een prikbord door de vakbonden, het ter beschikking stellen van ruimtes voor vakbondsvergaderingen en de informatieplicht op het gebied van controles op de nalevering van wettelijke en procedurele verplichtingen voor uitzendbureaus.

Op 1 april 2019 alsnog einde voor cao

Dit is echter allemaal van tijdelijke aard. De cao wordt per 1 april 2019 definitief opgezegd, waarna het bedrijf overgaat naar de arbeidsvoorwaardenregeling die eerder was ingevoerd. Dat is volgens de supermarktketen ook beter voor de mensen. ‘Met hogere lonen en een betere generatieregeling dan in de oude cao, die inmiddels door meer dan 80 procent van de logistieke medewerkers is ondertekend.’ De regeling blijft volgens Jumbo voor een periode van tenminste vijf jaar onverkort van kracht.

Reageer op dit artikel