nieuws

Jumbo bezorgt binnen 45 minuten

Branche & Bedrijf 3155

Jumbo bezorgt binnen 45 minuten

GRONINGEN – Jumbo gaat samen met maaltijdbezorger FoodDrop naast maaltijden ook boodschappen binnen 45 minuten bezorgen.

De snelle bezorgservice startte donderdag 24 januari vanuit de Jumbo City van Anrico Maat en Paul Papo. ‘We starten met één winkel, onze Jumbo City, en bezorgen boodschappen in een straal van 2,5 kilometer’, aldus Maat.

Initiatief Jumbo

FoodDrop bezorgt al maaltijden voor de Groningse Jumbo City. Dat er boodschappen bijkomen, is op initiatief van het hoofdkantoor van de formule. ‘Jumbo heeft dit samen met FoodDrop opgepakt. Deze snelle bezorgservice sluit naadloos aan op de omnichannelstrategie van Jumbo.’

Beperkt assortiment

Klanten gaan de boodschappen bestellen in een afgebakende bestel-omgeving, die volgens Maat wordt geïntegreerd in de e-commerce-activiteiten van de formule. ‘Het assortiment is afkomstig uit Jumbo City, wordt daar gepickt, en is zeer beperkt. Er worden bijvoorbeeld geen kratten bier bezorgd.’ De prijzen in deze webshop zijn volgens Maat hoger dan de reguliere winkelprijzen vanwege de snelle service.

Uitrol

Het bestel- en bezorgproces is gedurende enkele maanden uitgebreid getest in een pilot, zegt Maat. ‘In eerste instantie met enkele van onze medewerkers en later ook met klanten die al vaak maaltijden en dergelijke lieten bezorgen.’ Maat verwacht dat al snel zijn Groningse Foodmarkt wordt toegevoegd en dat dan geleidelijk verder wordt uitgerold naar andere winkels. In eerste instantie richting City-winkels en Foodmarkten, omdat die ook een keuken hebben. ‘Het gaat ook om de combinatie met maaltijdbezorging.’

Cirkel van 2,5 kilometer

Maat meldt dat de service donderdag 24 januari van start gaat. ‘Dan is de service voor iedereen in een cirkel van 2,5 km om onze winkel heen beschikbaar.’ FoodDrop-oprichter en ceo Jantine Doornbos kondigde de snelle boodschappenservice afgelopen week op Linkedin aan. ‘Spannend (…) De afgelopen maanden zijn we keihard aan het bouwen geweest om de koppeling tussen FoodDrop en Jumbo tot stand te brengen. De komende weken zullen we onze samenwerking gaan uitrollen in Groningen. To be continued!’

FoodDrop

FoodDrop is door Doornbos opgericht als maaltijdbezorger en uit frustratie geboren. Ze vond de maaltijden die andere bezorgdiensten aanbieden maar matig. Om wel betere maaltijden te bezorgen richtte ze het platform op dat in Groningen actief is en waarop ook de betere horeca maaltijden., broodjes, sushi en dergelijke aanbiedt.

Reageer op dit artikel