nieuws

Doek valt definitief voor SecurCash

Branche & Bedrijf 692

Doek valt definitief voor SecurCash
Foto: Shutterstock

DEN HAAG – Nederlandse supermarkten die zaken doen met geldtransporteur SecurCash moeten op zoek naar een andere partner. Het failliete bedrijf maakt definitief geen doorstart, aldus de curatoren.

SecurCash had te maken met hevige concurrentie en lage marges. In die marktomstandigheden lukte het niet om het hoofd boven water te houden. De financiële problemen werden nijpend omdat eigenaar Diebold Nixdorf niet langer de verliezen van het bedrijf met een schuldfinanciering wilde dichten. Begin januari werd SecurCash Nederland, na een eerste afwijzing door de rechter, toch failliet verklaard. Enkele dagen later volgde het faillissement voor Geldverwerking.

Activiteiten einde van de maand gestopt

De activiteiten van SecurCash worden nu afgebouwd en aan het eind van de maand definitief beëindigd. De curatoren adviseren klanten om contracten met andere geldvervoerders af te sluiten. Bij SecurCash Nederland en SecurCash Geldverwerking werkten ongeveer 160 mensen. Voor de werknemers zal een banenmarkt worden georganiseerd, aldus curator Marc Udin. SecurCash werkt ook veel voor Nederlandse supermarkten. Zo verzorgt de onderneming de transporten namens Jan Linders.

Reageer op dit artikel