nieuws

Detailhandel Nederland heeft nieuwe directeur

Branche & Bedrijf 1025

DEN HAAG – Hester Duursema is per 11 februari 2019 de nieuwe directeur van belangenbehartiger Detailhandel Nederland.

Detailhandel Nederland heeft nieuwe directeur
Hester Duursema. Foto: Detailhandel Nederland

Hester Duursema (36) was eerder actief binnen Nederlandse en Europese brancheorganisaties van binnenvaartondernemers. Zo was Duursema algemeen directeur van Koninklijke BLN-Schuttevaer en secretaris-generaal van de Europese Schippersorganisatie.

‘Het gaat economisch goed met Nederland en de detailhandel groeit mee’, aldus Duursema. ‘Toch staan de prestaties van de sector onder druk op het gebied van groei, winst en de winkelbeleving. Om deze uitdagingen te lijf te gaan is het noodzakelijk dat de randvoorwaarden om te kunnen ondernemen goed zijn.’ Duursema zegt zich daar als ‘roerganger’ bij Detailhandel Nederland hard voor te maken.

‘Belang detailhandel moet goed tussen de oren zitten’

Duursema: ‘De Nederlandse detailhandel zorgt maar liefst voor 9 procent van de banen in Nederland, genereert 8 procent van de omzet en draagt 3,4 procent bij aan het bruto binnenlands product. Dat belang, die toegevoegde waarde, dat moet goed tussen de oren zitten bij de politiek, de maatschappij, maar ook bij de ondernemers zelf. Dat onderstreept namelijk de collectieve kracht van deze sector. Die kracht verder versterken en inzetten, zie ik als mijn opdracht namens Detailhandel Nederland.’

Harry Bruijniks nieuwe voorzitter Detailhandel Nederland

Detailhandel Nederland benoemt tevens een nieuwe voorzitter: Harry Bruijniks volgt Guido van Woerkom op. Bruijniks was al lid van het bestuur. Daarnaast is hij commissaris van Jumbo, Euretco en NDS en VBO Makelaar. De Jumbo-commissaris is positief over de recente verhuizing van Detailhandel Nederland naar De Malietoren in Den Haag: ‘Uiteraard blijft de organisatie zelfstandig opereren, maar er wordt een betere synergie bewerkstelligd door deze verhuizing naar de plaats waar ook MKB en VNO-NCW gehuisvest zijn.’

Reageer op dit artikel