nieuws

Ahold Delhaize lanceert zelfrijdende winkel

Branche & Bedrijf 2093

Ahold Delhaize lanceert zelfrijdende winkel

BOSTON – De Amerikaanse Ahold Delhaize-dochter Stop & Shop begint komend voorjaar in de Verenigde Staten een test met het thuisbezorgen van boodschappen in zelfrijdende auto’s.

Daartoe gaat samenwerken met de in San Francisco gevestigde start-up Robomart. De test wordt uitgevoerd in de stad Boston en omgeving. De Robomart-wagens kunnen met behulp van een app door consumenten worden beteld. Anders dan bij andere proeven met zelfrijdende auto’s door Amerikaanse supermarktketens komt er echter geen kant-en-klare bestelling aan bij de klant. De auto bevat een selectie versproducten, maaltijdpakketten en gemaksartikelen waarbij klanten zelf de wagen kunnen openen en hun boodschappen kunnen kiezen.

Volledig kassaloze ervaring

De wagen is voorzien van RFID-scanners en camera’s die bijhouden wat klanten meenemen. Binnen enkele seconden na het sluiten van de deuren van de auto ontvangen klanten al de rekening in hun mailbox. Dit betekent dat het een volledig kassaloze winkelervaring is. ‘We passen technologie toe om het klanten makkelijker te maken. Dat doen we door de supermarkt naar hun voordeur te brengen’, zegt Mark McGowan van Stop & Shop.

Het gemak van de melkman aan de deur

Oprichter en topman Ali Ahmed van Robomart is blij met de test van Ahold Delhaize-dochter Stop & Shop. ‘Tientallen jaren lang hadden consumenten het gemak van hun lokale groenteboer en melkman die aan de deur kwamen. Wij denken dat door de inzet van zelfrijdende technologie we dat niveau van gemak en toegankelijkheid opnieuw kunnen bieden. We zijn erg blij dat we onze visie tot leven kunnen wekken samen met Stop & Shop, een van de meest innovatieve supermarktketens ter wereld.’

Reageer op dit artikel