nieuws

AH breidt online fors uit in Amsterdam

Branche & Bedrijf 1302

AH breidt online fors uit in Amsterdam
Foto: ANP

ZAANDAM – Albert Heijn opent later dit jaar in Amsterdam een vijfde distributiecentrum voor de thuisbezorging van boodschappen. In dat nieuwe zogeheten Home Shop Center (HSC) in kunnen wekelijks 40.000 bestellingen worden verwerkt.

Het nieuwe centrum wordt 20.000 vierkante meter groot, waarmee het de grootste HSC wordt voor Albert Heijn. ‘Het wordt een megasupermarkt met 30.000 producten. We gaan er voor het eerst alle producten van Albert Heijn, Etos en Gall & Gall opslaan’, zo wordt Marcel Holtmaat van Albert Heijn geciteerd in AD.

Efficiënter werken

Dit zorgt ervoor dat Albert Heijn flink efficiënter kan werken. ‘Omdat er minder aanvoer van buiten komt, hebben we per klant minder kratten nodig. Daardoor zal de groei van het aantal bezorgers en bestelwagens niet zo groot hoeven te zijn als de toename van de bestellingen.’

Uitbreiding noodzakelijk

Op dit moment krijgen online klanten van Albert Heijn hun boodschappen nog geleverd vanuit het HSC in Almere. ‘Maar dat is ook verantwoordelijk voor Flevoland, het Gooi en Noord-Nederland. Door de groei van het aantal thuisbestellingen komen we capaciteit tekort. We moeten nu te vaak ‘uitverkocht’ verkopen aan mensen die een bestelling willen plaatsen’, aldus Holtmaat in de krant.

AH gaat enkele Pick-uppoints sluiten

Volgens Albert Heijn groeit vooral de populariteit van het thuisbezorgen. Bij sommige afhaalpunten, met name buiten stedelijke gebieden, ziet Albert Heijn bijvoorbeeld duidelijk een verschuiving naar thuisbezorging. Daarom worden de komende periode tevens enkele pick-uppoints gesloten.

Meer hubs op komst

De andere HSC’s van Albert Heijn staan in Almere, Eindhoven, Rotterdam en De Meern. Albert Heijn meldt verder dat ook het aantal zogeheten hubs wordt uitgebreid, om nog efficiënter boodschappen aan huis te kunnen afleveren. Een hub is een locatie aan de rand van de stad vanaf waar bezorgauto’s de stad in rijden.

Reageer op dit artikel