nieuws

Albert Heijn Berghem sluit de deuren

Branche & Bedrijf 7388

Albert Heijn Berghem sluit de deuren

BERGHEM – De Albert Heijn-vestiging in Berghem sluit na volgende week vrijdag (25 januari) voorlopig de deuren. Vanaf die datum is het franchisecontract van ondernemer Gerrit van Noort afgelopen.

Albert Heijn laat weten dat er nog geen formele overeenkomst is met de mogelijke nieuwe franchisenemer. Om die reden kan het bedrijf ook nog niet zeggen wie de ondernemer in kwestie is.

Winkel na 25 januari enige tijd dicht

De verwachting is dat er geen overeenkomst is voordat het contract met Van Noort afloopt. De kans dat Albert Heijn vanaf dat moment de winkel tijdelijk als filiaal gaat uitbaten, lijkt onwaarschijnlijk. ‘Waarschijnlijk is de winkel na 25 januari enige, hopelijk korte, tijd dicht’, laat AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh weten.

Personeel krijgt niet uitbetaald

Volgens de lokale nieuwssite Kliknieuws.nl wacht het personeel van de supermarkt in Berghem al maandenlang op salaris én duidelijkheid over hun eigen positie. Medewerkers, die anoniem willen blijven, zeggen: ‘We horen om ons heen dat we volgende week vrijdag dichtgaan, maar niemand kan dat bevestigen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met alle artikelen die nu nog in de winkel staan?’ Een aantal medewerkers heeft wel salaris gekregen, maar moest hier wel rechtbijstand voor inschakelen. ‘Die hebben  uiteindelijk geld ontvangen. Maar de overgrote meerderheid wacht nog op het salaris. Of we dat deze periode wel krijgen? We zijn er bang voor’, citeert de nieuwssite een medewerker.

Reageer op dit artikel