nieuws

Omzetrecord voor supers rond Sinterklaas

Branche & Bedrijf 835

Omzetrecord voor supers rond Sinterklaas
Foto: ANP

LEIDSCHENDAM  – De sinterklaasomzet van de supermarkten komt uit op een recordbedrag van €754 miljoen. Dat is 5,4 procent hoger dan de €715 miljoen die vorig jaar in de periode rond 5 december werd behaald.

Volgens het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, de koepelorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, is dit een ‘mooi begin van de decembermaand en geeft het vertrouwen voor de kerstperiode’. Zoetigheden die het best worden verkocht zijn pepernoten en chocoladekruidnoten. Ook gevuld speculaas, speculaasbrokken en chocoladeletters lopen als een trein. De trend zijn de zogeheten smaakletters. Melk-stroopwafel, melk-pecan-karamel-zeezout en wit-kruidnoten zijn zeer in trek.

Prijspeil rond Sinterklaas gestegen

De prijs van typische sinterklaasaankopen is harder gestegen dan het algemene prijspeil, zo bleek afgelopen weekeinde uit onderzoek van het economisch bureau van ING in opdracht van De Telegraaf. Het gemiddelde prijspeil is met 3 procent gestegen, terwijl de algemene inflatie maar 2,1 procent bedraagt. Vooral geurtjes en speelgoed zijn flink duurder geworden, zo blijkt uit het onderzoek.

Zoetwaren in prijs gedaald

Maar niet alles is in prijs gestegen. ‘Dit jaar is het sinterklaasfeest goed voor alle zoetekauwen, want de prijzen van chocolade en snoep zijn licht gedaald. Mara speelgoed is bijna 6 procent duurder geworden. Daardoor is een zak voor kindercadeautjes alsnog 2,7 procent duurder dan vorig jaar’, zo wordt ING-econoom Marten van Garderen geciteerd.

Lees ook: Aldi lanceert aftelkalender voor Sinterklaas

 

Reageer op dit artikel