nieuws

Nijmeegse AH XL voorlopig niet groter

Branche & Bedrijf 1537

Nijmeegse AH XL voorlopig niet groter
Google Streetview

NIJMEGEN – De verbouwing van de AH XL aan de St. Jacobslaan in Nijmegen is voorlopig van de baan.

Dat zegt assistent-filiaalmanager Jeffrey Derksen tegen de Gelderlander. Hij vindt het jammer dat zijn supermarkt voorlopig niet groter wordt: ‘Want je wil mee met de markttrends. Zo is het nu dringen bij ons versplein. Dat zou in de plannen uitgebreid worden. Nu zitten met met een winkel die zo’n twintig jaar oud is.’

Extra meters verhuren in moeilijke markt

Vragen over de reden van het intrekken van de opdracht worden niet beantwoord. Volgens de Gelderlander gaan er geruchten dat het project financieel niet haalbaar is. Het idee is om de extra vierkante meters te verhuren aan ketens als Etos en Hema, en mogelijk kunnen consumenten na de verbouwing bij Deli Kitchen maaltijden eten of meenemen. Ook Blokker en Intertoys, die nu met hun winkels op de eerste verdieping van het pand zitten, zouden er ruimte bij krijgen. Maar voor die winkels zit de markt momenteel tegen. Daarnaast staat er nog zo’n 1000 vierkante meter leeg door het vertrek van C&A uit de Nijmeegse Albert Heijn XL.

AH XL 700 vierkante meter groter

Begin februari werd bekend dat de supermarkt een paar weken dicht zou gaan om met 700 vierkante meter te kunnen worden vergroot. De voorgevel moet voor dit plan tien meter naar voren, ten koste van dertig parkeerplaatsen. De plannen en bouwtekeningen zijn in het voorjaar al gepresenteerd aan de omwonenden. In juli was de benodigde vergunning binnen en werd gemeld dat de verbouwing na de zomer zou starten. Derksen: ‘We zijn in de zomer blijven hopen dat de verbouwing binnen drie maanden zou gebeuren. Nu is het naar volgend jaar zomer verschoven, maar ook dat is onzeker.’

Reageer op dit artikel