nieuws

Waarschuwing voor oplichting ‘Aldi Frankrijk’

Branche & Bedrijf 4724

Waarschuwing voor oplichting ‘Aldi Frankrijk’

LEIDEN – Kaasfabrikant Keesmakers is ontsnapt aan een poging tot oplichting. Een persoon die zich voordeed als commercieel medewerker van de Franse Aldi-tak probeerde de fabrikant een vrachtwagen producten te ontfutselen.

Keesmakers, bekend van kaasvariant Kees, ontving onlangs een e-mail, ogenschijnlijk afkomstig van iemand van Aldi. ‘De mail zag er wel wat kneuterig uit, met wat spelfouten’, zegt Matthijs de Graaf, marketeer van Keesmakers. De afzender van de mail deed zich voor als ene Franck Gauthier, ‘commercial international’ van de Aldi Groupe. Zijn mailadres: info@aldi-groupe.com. Omdat Keesmakers niet meteen Aldi wilde afwijzen, werd besloten de mail te beantwoorden.

Reactie Aldi Frankrijk

Al snel volgde de vraag of er bij wijze van proef een vrachtwagen vol Kees opgestuurd kon worden. Toen kreeg het bedrijf uit Leiden argwaan, aangezien dit zeer ongebruikelijk is. Na contact opgenomen te hebben met het hoofdkantoor van Aldi Frankrijk kwam al snel de bevestiging dat niemand met de naam Franck Gauthier werkzaam is bij het bedrijf en dat het hier zeer waarschijnlijk om oplichting ging.

‘Vermoedelijk ook anderen doelwit’

De Graaf: ‘Waarschijnlijk wordt bij het leveren de rekening nooit betaald. Wij waren hier nog niet mee bekend en ik vermoed dat ook andere FMCG-leveranciers hier het doelwit van zijn.’ De marketeer wil collega-fabrikanten waarschuwen alert te zijn.

Reageer op dit artikel