nieuws

Dick Roozen (Superunie) in bestuur GS1

Branche & Bedrijf 878

Dick Roozen (Superunie) in bestuur GS1
Foto: Herbert Wiggerman

AMSTERDAM – Algemeen directeur Dick Roozen van het inkoopverbond Superunie neemt plaats in het bestuur van de standaardisatieorganisatie GS1 Nederland. Roozen volgt in het bestuur de eveneens van Superunie afkomstige Guus Slik op die de afgelopen jaren als penningmeester actief was.

‘In deze rol wordt hij medeverantwoordelijk voor de strategische koers en het bepalen van de beleidsprioriteiten van GS1 Nederland. Roozen is al jaren pleitbezorger van de noodzaak van een betere kwaliteit van productinformatie’, zegt GS1 Nederland in het persbericht. GS1 Nederland is een onafhankelijke non-profitorganisatie die zorgt voor standaarden op het gebied van de identificatie van producten en het vastleggen en delen van gegevens. Daardoor moeten onder meer supermarkten makkelijker zaken kunnen doen. De organisatie werd in de jaren zeventig opgericht om de brede introductie van de barcode in Nederland te verzorgen.

Slik belangrijk bij introductie artikeldatapool

Vera Bakker (Unilever), Harry Bruijniks (Euretco), Hendrik Jan Roel (Albert Heijn) en Ed van de Weerd (Kruidvat) zijn enkele van de andere bestuursleden van GS1 Nederland. De organisatie dankt bij monde van ceo Pieter Maarleveld Guus Slik voor zijn jarenlange inzet en waardevolle bijdragen in het bestuur. ‘Al in 2009 maakte Slik zich in het bestuur sterk om artikeldata uit te gaan wisselen via een artikeldatapool. Het idee was geen papieren rompslomp meer bij het uitwisselen van productinformatie. Het was een vooruitstrevende gedachte om naar een volledig digitale communicatie tussen retailers en fabrikanten te gaan. Het is nog altijd een actueel thema, zeker met het toenemen van de informatiebehoefte. Een onderwerp waar we graag de inzet van Superunie in blijven gebruiken.’

Lees ook: Jumbo-directeur in bestuur GS1

Reageer op dit artikel