nieuws

Btw noopt supers tot online prijswaarschuwing

Branche & Bedrijf 4455

Btw noopt supers tot online prijswaarschuwing
Plus waarschuwt voor btw-verhoging

ZAANDAM/UTRECHT – Albert Heijn en Plus waarschuwen op hun website voor prijsafwijkingen bij online bestelde boodschappen.

De waarschuwing geldt voor boodschappen die in nog in 2018 worden besteld, maar in 2019 worden afgeleverd. Door de btw-verhoging kunnen prijsafwijkingen ontstaan tussen de prijs in de webwinkel en de daadwerkelijk te betalen prijs. ‘Goed om te weten: per 1 januari gaan de btw-tarieven omhoog. Daardoor kunnen getoonde prijzen afwijken van de prijs op je bon bij bezorging of als je je boodschappen ophaalt’, zo laat de marktleider weten.

Plus

Plus laat een soortgelijke waarschuwing als AH uitgaan: De overheid heeft besloten per 1 januari 2019 het lage btw-tarief te verhogen van 6 procent naar 9 procent. Dit lage tarief is ook van toepassing op etenswaren. Het kan dus zijn dat wanneer je eind 2018 een bestelling plaatst voor een levering in 2019, er een aantal producten in prijs afwijken.’ Andere supermarkten met een webwinkel, waarschuwen vooralsnog niet voor afwijkingen.

Prijsverhoging nog niet zichtbaar

De prijsverhoging die ongetwijfeld wordt doorgevoerd, het lage btw-tarief stijgt immers  van 6 naar 9 procent, is nu nog niet zichtbaar in de webwinkels van de supermarkten. Boodschappen die in 2019 worden thuisbezorgd of afgehaald bij een pick-up-point dienen echter wel tegen de hogere prijs die 1 januari geldt te worden afgerekend. Consumenten zijn daardoor duurder uit dan op dit moment, 31 december lijkt.

Schapkaartjes aanpassen

Supermarkten, winkels, zijn inmiddels druk bezig met het verwerken van de btw-verhoging. Dat bleek uit een telefonische rondgang van Distrifood langs een aantal ondernemers. Sommige ondernemers zijn 31 december al begonnen met het vervangen van schapkaartjes. Uit de rondgang blijkt dat de grotere formules Jumbo, AH, Plus en Coop allen hun prijzen per 1 januari of later in de eerste week van het nieuwe jaar aanpassen.

Reageer op dit artikel