nieuws

Apeldoornse AH gooit 20.000 artikelen weg

Branche & Bedrijf 6124

Apeldoornse AH gooit 20.000 artikelen weg

APELDOORN – Albert Heijn Sprengenpark in Apeldoorn heeft 20.000 artikelen weg moeten gooien na een stroomstoring.

Het AH-filiaal werd zondag getroffen door een stroomstoring waardoor de koeling uitviel. Bij zo’n storing gaan normaal een alarm af, maar dit keer gebeurde dat niet. Waarom het alarm niet afging, was maandag aan het begin van de middag nog niet bekend, meldt De Stentor.

Tienduizenden euro’s schade

Maandagmiddag waren medewerkers van de AH druk bezig met het leegruimen van koelingen en diepvriezers. In totaal zijn naar schatting 20.000 artikelen weggegooid. De schade loopt naar verwachting in de tienduizenden euro’s.

Te warm

De Stentor meldt dat klanten zich afvroegen waarom zij de producten niet met korting konden kopen, of waarom de producten niet naar de voedselbank gingen.  Volgens medewerkers waren veel producten al te lang niet gekoeld geweest en te warm geworden. In zo’n geval geldt een protocol dat alles moet worden weggegooid.

Verbaasde klant

De winkel heeft op zijn Facebookpagina niets gemeld over de storing en de lege koelingen en vriezers. Klant Anne de Groot verbaast zich daarover en reageert onder een advertentie voor koelverse producten. ‘Beetje vreemd dat jullie dit kanaal niet gebruiken om mensen te waarschuwen dat er geen gekoelde producten zijn vandaag, en zelfs met gekoelde producten adverteren. Gelukkig had ik het in de Stentor gezien maar kan me voorstellen dat veel mensen na een bezoekje aan de supermarkt ook nog ergens anders heen mochten voor de rest van de boodschappen…’

Reageer op dit artikel